Türkçe English
Kırmızı Biber Derneği
anasayfa hakkımızda projelerimiz basında galeri tüzük
üyelik
ziyaretçi defteri
bize ulaşın
Demo2 first Demo2 second Demo2 third Demo2 fourth
HAKKIMIZDA

Derneğin Adı ve Merkezi
Madde 1- Derneğin Adı: “Kırmızı Biber Derneği”
Derneğin merkezi İstanbul’dur.
Dernek, yurt içinde ve yurt dışında şube açabilir.

Derneğin Amacı
Madde 2 - Derneğin amacı, aşağıda belirtilen ilkelere uyan yurttaşların başta siyaset olmak üzere , tüm karar alma organlarında ,ailenin ve toplumun örgütlenmesinde kadınların erkeklerle birlikte eşit hak ve sorumluluk üstlenmelerini , siyasal karar süreçlerine eksik katılımının önlenerek kadınların kendilerini temsil edilir duruma gelmelerini sağlamak, kadının, ekonomik, toplumsal ve siyasal hayatın saygın bir üyesi haline gelmesini ,kadınlar ve erkekler arasında statüve sonuçlarda eşitliği sağlaması, demokrasinin güçlendirilmesi ,yukarıda sayılan nedenlerle yurtdaşlık bilincinin arttırılması için çalışmaktır.

Bu nedenle üyelerin;
1- Kadınlar ve erkekler eşit bir biçimde bütün insanları temsil eder anlayışının savunulmasını,
2- Kadınlara yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılığı sonlandıracak adımları atmaya kararlı, yenilikçi, toplumu ileriye götürebilecek porejeleri olan,
3- Laik Cumhuriyetin insan haklarına saygılı eksiksiz bir demokrasi ve hukuk devleti olması ve sivil toplumun güçlendirilmesi için çalışan,
4- Her türlü fanatizme, yobazlığa, ırkçılığa, toplumsal kirliliğe, şiddete ve savaşa karşı çıkan, çevreyi koruma bilincine sahip,
5- Dürüstlüğü, ilkeliliği ve cesareti, birleştirici ve yumuşak bir üslupla birleştiren birer yurttaş olmaları istenmektedir.